Relatie zonder seks met mijn vrouw

in Sexproblemen

Herkenbaar, relatie zonder seks? Vraag je je geregeld af waarom je vrouw geen seks meer wilt?

Je bent niet de enige met dit probleem. De afgelopen jaren heb ik veel met mannen gesproken die te kort kwamen in bed. Een partner die geen zin meer heeft in seks is helaas een serieus sexprobleem.

Geen zin in seks

Op zich is het normaal dat een van de partners vaker behoefte heeft aan seks dan de ander. Het verlangen naar seks is nu eenmaal per mens verschillend.

Daarnaast is wel of geen seks een kwestie van timing. Dan wil de een graag vrijen, maar heeft de ander geen zin. En op een andere dag verlangt de ander juist naar seks maar heeft de een geen seksuele behoefte.

Wanneer jullie een stabiel huwelijk of goede relatie hebben, kun je dat uitstekend samen oplossen. Door goed met elkaar te praten, veel intimiteit, gezamenlijke warmte en af en toe mag de een wat zin maken voor de ander.

Uiteraard zonder seks te forceren of dat er iets gebeurt wat echt niet door de beugel kan. Seks mag geen relatie- of huwelijksverplichting zijn. Ook niet als dat resulteert in een relatie zonder seks.

Relatie zonder seks, altijd?

Wanneer je vriendin of vrouw zelden of nooit met je wilt vrijen, dan kun je spreken van een echte relatie zonder seks. Helaas.

Wanneer je te vaak “nee” hoort wanneer je seksueel initiatief neemt, kan dat veel pijn doet. Je voelt je afgewezen, knorrig, verdrietig of zelfs boos. Inclusief het risico dat je het gevoel krijgt dat je niet aantrekkelijk bent.

Ook kan je partner zich verplicht voelen om met je te vrijen. Je bedpartner kan bijvoorbeeld bang zijn dat je anders vreemdgaat, of het idee hebben dat je het haar misschien ernstig kwalijk neemt als ze niet toegeeft. Of ze wil simpelweg je niet kwetsen.

Dit alles gaat helaas ten koste van de intimiteit. Een flinke dreun voor de relatie.

Met andere woorden, een seksloze-relatie kan jullie beide dusdanig onder druk zetten zodat na verloop van tijd de relatie of huwelijk gedoemd is op mislukken.

Is het nog mogelijk om je relatie te redden? Lees het volgende deel: relatie zonder seks redden.

En klik hier voor gratis sekstips op video.
“Sexproblemen?